Начало ММА През деня сервитьор, нощем боец на UFC
0

През деня сервитьор, нощем боец на UFC

През деня сервитьор, нощем боец на UFC
0

Джиоф Нийл е боец от полусредната категория на UFC. Американецът с прякор „Hands of steel“ (Ръце от стомана) е в серия от три поредни победи в UFC, като за последно той нокаутира с хай-кик Франк Камачо на UFC 228.

Пред bjpenn.com боецът разказа, че да бъде боец на UFC не е единствената професия, която практикува. Джиоф споделя, че на този етап от кариерата си, като професионален ММА състезател, не прави достатъчно пари и не смята да напуска другата си работа.

„Все още съм сервитьор на пълно работно време, защото парите си летят. Разполагам с достатъчно средства, но не искам да си бъркам надълбоко в джобовете в момента“, сподели Нийл.

На 19-ти януари ще се изправи срещу Белал Мухамед на първото събитие на UFC, което ще се предава по ESPN+. Гала вечерта ще се проведе в Бруклин, Ню Йорк, а това ще бъде най-трудното предизвикателство за Джиоф в клетката досега. Боецът заяви, планът за бой винаги е приключване в първия рунд и добави следното:

„Всеки, който разбира от ММА, знае кой е Белал Мухамед. Не знаят за мен, но ще разберат. Това е още една стъпка в изкачването ми нагоре в дивизията“

Вижте и нокаутът на Нийл срещу Камачо, който е определян за един от най-добрите за 2018 г.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".