Начало ММА Проблеми със здравето попречили на Забит в Москва

Проблеми със здравето попречили на Забит в Москва

Проблеми със здравето попречили на Забит в Москва
0

Единият от двамата бойци, които оглавиха бойната гала вечер на UFC в Москва миналия уикенд, Забит Магомедшарипов, сподели че стомашна инфекция му попречила да се представи на оптимално ниво.

Дагестанецът спечели битката с Келвин Катар с единодушно съдийско решение, но феновете в ЦСКА Арена и пред екраните останаха с впечатлението, че боецът не е в най-добрата си форма. Това пролича най-силно през третия рунд, когато силите на Забит бяха пред привършване и той отстъпи в тази последна част на съревнованието.

Бившият шампион на „Absolute Championship Berkut“ сподели, че стомашната инфекция се е получила по време на престоя му в Тайланд. Този проблем е бил и причината за това двубоят с Катар, който бе насрочен за 18-ти октомври в Бостън, да бъде насрочен за по-късна дата.

„Трябваше да взимам антибиотици и това повлия на представянето ми“, добави Магомедшарипов пред mmajunkie.com

Руснакът благодари на треньора си, Марк Хенри, който провежда подготовката му в САЩ.

„Той е отличен треньор. Винаги е удоволствие да тренираш с него в Ню Джързи. Той има голяма заслуга за победите ми дотук“

Непобеденият в 13 поредни двубоя боец вярва, че си е заслужил битка за титлата и ще изчака победителя между Макс Холоуей и Александър Волкановски. Двамата ще спорят за пояса в категория перо на 14-ти декември в Лас Вегас на събитието UFC 245.