Начало ММА Промяна в битката на Ник Диаз с Роби Лоулър заради килограми

Промяна в битката на Ник Диаз с Роби Лоулър заради килограми

Промяна в битката на Ник Диаз с Роби Лоулър заради килограми
0

Проблеми с килограмите направи промяна в последния момент в битката между Ник Диаз и Роби Лоулър от бойната карта на UFC 266. Събитието ще се проведе в Лас Вегас в неделя, 26-ти септември, от 5:00 ч. българско време.

Сблъсъкът помежду им бе планиран за полусредна категория, но организаторите го преместиха за средната три дни преди провеждането му и два дни преди кантара.

„Конкретна причина за тази промяна не е разкрита“, написа в Twitter известният спортен журналист Ариел Хелвани. Но според американските медии бойците не могат да свалят достатъчно за полусредна категория. По-късно Дейна Уайт потвърди информацията и разкри, че идва по настояване на Диас.

Битката остава за 5 рунда, въпреки че е не основно събитие и не е за титла. Това се случва за втори път в история на UFC, като първият бе с участието на по-малкия брат Нейт Диаз срещу Леон Едуардс.

Ник Диаз се завръща в октагона след близо 6-годишна пауза (последната му битка е UFC 183 през 2015 г.), а 39-годишния бившият шампион в полусредна категория Лоулър е в серия от четири поредни загуби.

Първият двубой между Ник Диаз и Роби Лоулър, който се състоя през 2004 г. на UFC 47 отново бе в средна категория. Диаз спечели с нокаут във втория рунд.