Начало ММА Прохазка даде шампионска заявка в UFC с впечатляващ нокаут

Прохазка даде шампионска заявка в UFC с впечатляващ нокаут

Прохазка даде шампионска заявка в UFC с впечатляващ нокаут
0

Само след две битки в UFC Иржи Прохазка е на косъм от това да атакува шампионския връх в полутежка категория на най-престижната ММА организация в света. 28-годишният боец от Чехия впечатли с успеха си над Доминик Рейес в главната битка на UFC Vegas 25 в Лас Вегас.

Прохазка и Рейес предложиха едно невероятно бойно шоу в два рунда с много зрелище, боен дух и мощни удари. Чешкият боец и бивш шампион от RIZIN нанасяше по-тежки попадения в тялото на опонента си прев първите 5 минути, като дори му пусна кръв. От своя страна бившият претендент за титлата в полутежка категория опитваше да пренесе боя на земя, но успяваше да се справи със защитата на Прохазка.

Докато в първия рунд Иржи бе по-доминиращия боец, втората част започна с превес за Рейес. Американецът също успя да разкървави съперника си и го разклати на няколко пъти. 31-годишният Рейес имаше възможност да задуши чеха с гилотина, но не му се получи. Последва брутален бой на земя, а след като бойците се изправиха дойде и моментът на развръзката.

31 секунда преди края на втория рунд Прохазка приключи срещата, поваляйки Рейес с лакът със завъртане. Това бе вторият му нокаут при професионалистите.

Секунди след нокаута президентът на UFC Дейна Уайт обяви, че Иржи Прохазка ще получи шанс за титлата в края на годината. Новият претендент в полутежка категория е в серия от 12 поредни победи.

Доминик Рейес е на път да приключи кариерата си в UFC след третата поредна загуба в организацията.