Начало ММА Роби Уолър за края на кариерата си: Беше време, но се притеснявах от неизвестното

Роби Уолър за края на кариерата си: Беше време, но се притеснявах от неизвестното

Роби Уолър за края на кариерата си: Беше време, но се притеснявах от неизвестното
0

За мнозина от по-младите фенове на смесените бойни изкуства името Роби Уолър едва ли говори толкова много, колкото Конър Макгрегър например. Уолър обаче е един от най-сърцатите бойци през последните повече от 10 години. Американецът се изправи срещу един от най-добрите в своята категория, печелеше, губеше, но винаги приемаше с достойнство случващото се. На боеца му предстои едно последно влизане в октагона. Този уикенд Роби ще влезе в битка с Нико Прайс – бенефисен двубой, след което боецът ще окачи ръкавиците и ще продължи живота си по най-добрия начин. UFC 290 ще бъде още една страница от дългото бойно досие на Роби и той съзнава каква голяма промяна е това.

„Усещам, че преминах времето си. Правя всичко това от много време, постигнах много, усетих, че е време да се оттегля“, коментира Уолър в т.нар. „медиен ден“ преди бойното събитие.

Уолър е бивш шампион в полусредна категория на UFC. Очаква след двубоя боецът да се присъедини към плеядата от звезди в Залата на славата на UFC. Битката с Нико Прайс ще бъде неговият 47 двубой в дългата му кариера и Роби признава, че е имало доза несигурност във взимането на категорично решение за оттегляне.

„Бих казал, че усетих страх, защото човек попада в неизвестното. Тренирам и се състезавам през целия си живот, дори когато трябваше да бъде в гимназия или колеж. Концентрирах се върху това да бъде по-добър в борбата, футболът, битките и какво ли още не, вместо да си пиша домашните. На тези места съм бил винаги“, коментира още Роби.

Именно този наситен с подобни емоции и ангажименти живот вероятно ще липсва на американеца, който въпреки решението си да спре с битките, не е загубил страстта си към тях. Това най-вероятно ще означава, че под една или друга форма Роби ще остане близо до битките.

Файткартата на UFC 290 този уикенд ще бъде оглавена от Александър Волкановски и Яийр Родригес. Битката на Роби Уолър и Нико Прайс попада в прелими фазата на ивента.