Начало ММА Легендата GSP се завръща към бойните спортове, но този път по правилата на граплинга

Легендата GSP се завръща към бойните спортове, но този път по правилата на граплинга

Легендата GSP се завръща към бойните спортове, но този път по правилата на граплинга
0

Бившият шампион в полусредна категория на UFC Джордж Сейнт-Пиер се завръща към състезанията в бойните спортове, съобщава американската медия за бойни спортове Bloody elbow. Атлетът, който задържа най-дълго титлата си в най-голямата ММА организация този път ще се пусне в схватка по правилата на граплинга, а двубоят се очертава да се случи през декември тази година. По време на активната си състезателна кариера Джордж имаше възможност да направи знаменателен боксов двубой срещу звездата Оскар Де ла Хоя, но Дейна Уайт възропта срещу тази идея и шампионът остана активен единствено в рамките на смесените бойни изкуства.

Пиер направи изключителна кариера в ММА. Той постигна успешно завръщане през 2017-а година, когато организацията му даде възможност да се бие за титлата в средна категория и канадецът не разочарова феновете си с изключително качествено представяне срещу коравия британец Майкъл Биспинг. Така Джордж се пенсионира като шампион, който е успял да достигне до титлите в две много конкурентни дивизии и остави прекрасни впечатления с комплексната си игра.

Оттогава Джордж Сейнт-Пиер тренира за удоволствие и любезно отклонява всички въпроси около евентуално завръщане към смесените бойни изкуства. Впечатление направи обаче сериозният му ангажимент към тренировките по граплинг и Бразилско джу-джицу. Джордж е черен пояс в БЖЖ, а негов треньор през активния му състезателен период беше легендарният инструктор Джон Данахър. Двамата продължиха съвместната си работа и след оттеглянето на канадеца, като той получи възможност да тренира с едни от най-добрите граплъри под крилото на Данахър, в това число Гордън Раян, Ники Род, Крейг Джоунс, Ники Раян, Гари Тонън и много други. Изглежда, че времето с Данахър и неговите ученици през последните години е вдъхновило Джордж за нещо повече. От друга страна UFC не би имала нищо против да види една от най-големите си звезди отново в редиците си, макар и в т.нар. UFC’s Fight Pass invitational grappling series, които формират сериозни файткарти по граплинг в дните около големите ММА събития. Именно там Джордж ще покаже нивото си, а опонент все още не е оповестен.

През годините Сейнт-Пиер показваше високо ниво на граплинг умения и в голяма част от двубоите си той съумяваше да докара битката до земята, където демонстрираше добър контрол и събмишън умения. Последният му двубой срещу Биспинг също завърши с перфектна демонстрация на джу-джицу уменията му. Със сигурност завръщането на канадеца ще се проследи с любопитство от феновете.