Начало ММА UFC Бразилия с изненадващо нисък рейтинг
0

UFC Бразилия с изненадващо нисък рейтинг

UFC Бразилия с изненадващо нисък рейтинг
0

Очакванията, че UFC Бразилия ще се превърне в едно от най-гледаните спортни събития ако не за всички времена, то поне за годината, бяха разбити на пух и прах.

Организаторите на гала-вечерта очакваха към нея да има огромен интерес, тъй като тя беше едно от последните спортни събития, излъчвани на живо след разпространението на коронавируса. Резултатите от проучването за миналата неделя обаче показват, че едва средно 672 000 души са гледали двубоите по ESPN. Последното шоу на UFC за следващия поне един месец остана далеч от постиженията на предшествениците си, които в последно време събираха средно по около 1 милион зрители.

Разбивката обхваща всичките 5 часа и половина, през които имаше сблъсъци в Бразилия, като най-много зрители, напълно логично, е генерирало основното събитие за вечерта. 909 000 души са гледали на живо двубоя между Чарлс Оливейра и Кевин Лий в лека категория, спечелен от бразилеца.

За ниската гледаемост на шоуто допринесе и неудобният за САЩ часови диапазон, в който се проведе – между 15:00 и 20:30 часа Източно време.