Начало ММА Бърнс иска Масвидал в мач без тейкдаун

Бърнс иска Масвидал в мач без тейкдаун

Бърнс иска Масвидал в мач без тейкдаун
0

Жилберт Бърнс заяви, че е готов да срещне Хорхе Масвидал в мач със специални правила. Бразилецът се смята за способен да победи лошото момче на UFC само в стойка и е готов да подпише подобен договор.

Бърнс загуби от Хамзат Чимаев в оспорвана и много атрактивна битка, достойна за кандидатура за Мач на годината. Той се надява следващата му среща да се проведе в пет рунда.

„Единственият смислен противник за мен в момента е Хорхе Масвидал.“ заяви Бърнс. „Много пъти съм го казвал, той наистина е лошо к****е. Има над 50 мача и някои налудничави нокаути. Спомнете си Аскрен, Дарън Тил и дори битката му с Нейт Диаз. Това е съперникът, който ме мотивира и мисля, че ще го победя.“

Масвидал е с две загуби от последните си два двубоя, но според Бърнс това не оспорва качествата му, защото те идват от най-добрите състезатели не само в категорията, но и в спорта.

Самият Масвидал също изяви интерес от предполагаем двубой с бразилеца. Той е бил впечатлен от мача му с Чимаев и от състезателния му дух.

След загубата си от Ковингтън Масвидал обясни невъзможността да противостои на тейкдауните на Колби като основен проблем. На практика същите проблеми за него може да се очакват и срещу Бърнс, който типично за повечето бразилци, е много добър на земя. Но Бърнс е на нов етап от развитието си и е готов да приеме игра единствено в стойка, без никакви тейкдауни.

„Ще подпиша контракта – никакви тейкдауни.“ обеща Бърнс. „Нека го направим. Искам да дам на феновете още една щура битка. С цялото си уважение, но вярвам, че мога да го бия в стойка.“

Въпреки загубата си от Чимаев, Бърнс посочва любовта на фенoвете, които те му дадоха след срещата, като по-важния елемент от съревнованието. Той сравнява усещането с това след победата му над Стивън Томпсън. Тогава той победи като държа Томпсън на земята през цялото време, което не донесе очакваната атрактивност на битката и съответно много хора недоволстваха от играта на Бърнс. Именно това е причината той да търси нова реализация в начина си на игра.

„Влюбих се в това усещане и в такъв тип битки.“ обяснява Бърнс. „Дори го казах на треньора ми. Искам да се бия като Чандлър и Гейтджи. Влюбих се в този метод на игра и искам винаги да го поддържам.“

„Разбира се, че искам да победя, но и любовта на хората е важна. Не търся лесна битка. Искам да участвам в тотална война с Масвидал. Особено ако дойдат във Флорида и коланът му BMF (най-лошото к****е) е заложен. Кубинци срещу Бразилци – ще е лудница!“