Начало ММА Рокхолд е щастлив, че вече не е в плен на UFC

Рокхолд е щастлив, че вече не е в плен на UFC

Рокхолд е щастлив, че вече не е в плен на UFC
0

Люк Рокхолд в продължение на години бе една от „златните кокошки“ на UFC с поредицата си от зрелищни битки, но след изтичането на контракта му през миналата година той реши да подпише с BKFC, където през уикенда ще дебютира с бой срещу Майк Пери. Най-големият плюс обаче за него е свободата, която федерацията му дава за разлика от UFC.

Исках да пробвам други неща със сигурност. Просто ми писна от UFC и разправиите с тях. Имах нужда от почивка. Краката ми бяха изтощени от боеве, така че се наложи да променя нещо. Все така заинтересован съм от бойните спортове, но UFC е структура, която не беше за мен по онова време. Ще видим сега какво ще стане. Но смятам, че имам много други опции, защото вече не съм вързан с белезници за една организация, както бях в UFC“, каза Рокхолд пред MMA Junkie.

Най-голямата MMA организация държи бойците из късно с договори, забраняващи им да се състезават за други организации по време на действащите им споразумения. Дейна Уайт иска всички да са на негово разположение, за да може да провежда максимален брой зрелищни боеве из всички дивизии и през цялата година.

BKFC междувременно иска от Люк Рокхолд да се бие ексклузивно за организацията само в боевете с голи ръце. През останалото време той е свободен да се боксира, да се бием в MMA, да се състезава в граплинг или всичко друго, което реши.