Начало ММА Ронда Роузи: Бях принудена да се откажа от MMA

Ронда Роузи: Бях принудена да се откажа от MMA

Ронда Роузи: Бях принудена да се откажа от MMA
0

Ронда Роузи (12:2) несъмнено е най-великото име в историята на смесените бойни изкуства при жените, защото се превърна в първата голяма звезда, проправила път за всички останали след нея в UFC. За съжаление обаче тя трябваше да прекрати състезателната си кариера едва на 29-годишна възраст след първите и последни поражения в клетката от Холи Холм и Аманда Нунеш. Днес тя хвърля светлина върху онова си решение, с което разочарова милионите си фенове по целия свят.

Бях принудена да се откажа от боевете заради множеството сътресения, макар тогава все още да бях по-бърза, по-силна, по-завършена и имах по-добро разбиране върху изкуството, от когато и да било преди. Беше много трудно за разбиране решение. Тялото ми го взе вместо мен“, сподели Роузи в своя Instagram, цитирана от ESPN.

През 2015 г. на „Рауди“ се гледаше, като на едно от най-големите имена изобщо в спорта. Поставяха я наравно с Конър МакГрегър и Джон Джоунс. Може дори да се каже, че без нея днес нямаше да имаме легенди сред дамите от ранга на Нунеш, Кат Зингано и Лиза Кармуче.

В последствие тя подписа с WWE, за да се занимава с кеч, където може да използва атлетизма си без непременно да търпи сериозни здравословни щети. Наскоро обаче се раздели и с тази организация.