Начало ММА Салдана ще дебютира в UFC срещу Грифин

Салдана ще дебютира в UFC срещу Грифин

Салдана ще дебютира в UFC срещу Грифин
0

Луис Салдана ще дебютира в най-известната ММА организация в света на събитието UFC Fight Night 189, което ще се проведе на 10 април 2021 година. Негъв съперник ще бъде Джордан Грифин. Сблъсъкът ще бъде в категория „перо“.

Салдана има баланс от 14 успеха и 6 поражения в ММА. Всичките си срещи, той е спечелил преди финалния гонг (7 с нокаут и 7 след събмишън). 30-годишният американски боец се намира в серия от 4 поредни победи като не познава „вкуса“ на загубата от 2017 година. През 2019 година Салдана надделя над Карл Уитсток с технически нокаут във втория рунд на LFA 60. Миналата година той впечатли на „Претендентските серии на Дейна Уайт“, където отказа Винс Мърдок в началото на третия рунд след което подписа с UFC.

Джордан Грифин е с баланс от 18 победи и 8 загуби в ММА. Той също е приключил повечето си успехи преди финалния гонг (5 с нокаут и 9 след събмишън). Грифин имаше много силна 2018-та година, в която съумя да запише три успеха, последният от които му осигури договор с UFC. В края на 2018-та, американският боец дебютира за организацията със загуба от Дан Айджи, с което приключи серията си от 4 поредни успеха. През 2019 година 29-годишният американски боец загуби втора поредна битка в UFC, губейки с решение през септември от Час Скели. Миналия сезон Грифин победи Ти Джей Браун с технически нокаут във втория рунд, а в края на юни падна от Юсеф Зелал.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".