Начало ММА Съдийско решение вбеси феновете след главната битка на UFC Fight Night 55

Съдийско решение вбеси феновете след главната битка на UFC Fight Night 55

Съдийско решение вбеси феновете след главната битка на UFC Fight Night 55
0

Съдийското решение за изхода от главната среща на UFC Fight Night 55 между Холи Холм и Кетлен Виейра вбеси феновете в зала UFC APEX в Лас Вегас. Бурни освирквания се чуха от трибуните, когато рефера обяви за победител 30-годишната бразилка с неединодушно решение.

Двама от съдиите посочиха в картите си 48-47 за Виейра, което не се хареса на публиката.

Съдиите край октагона са едни от най-опитните в организацията – Майк Бел, Дерек Клиъри и Сал Д’Амато. Първите двама отсъдиха рундове 2-4 за Виейра (10-9 точки), докато Холм получи 10-9 в рунд 1 и 5. Д’Амато присъди на Холм рунд 1, 3 и 5 (10-9), а в полза на Виейра 2 и 4 рунд (10-9).

Холм и Виейра излязоха в основното събитие за вечерта в 5 рунда. Двете изиграха пълните 25 минути.

Изгряващата звезда Виейра записа няколко тейкдауна, но ветеранката Хоум демонстрира отлична защита. Критична бе ситуацията за Холм във втория рунд, когато можеше да се стигне до събмишън. 40-годишната американка започна да увеличава темпото с всеки изминал рунд, като силно се представи в 3-ия. В средата на мача тя започна да прилага и запазените си силни удари, а отлично се справяше и с клинча. Доминацията на Холм изглеждаше през по-голямата част от битката, но съдиите друго прецениха.

Бившата световна шампионка в категория петел Холи Холм се завърна в октагона след 19 месеца прекъсване. За последно тя се би през октомври 2020-та, когато постигна победа по точки, а сега бе в серия от два поредни успеха.

Победата за бразилката пък ѝ дава шанс да играе в претендентски мач за пояса в дивизията, като това е втори пореден триумф за нея в UFC.