Начало ММА Съдия от UFC беше наказан заради съмнения в пиянство

Съдия от UFC беше наказан заради съмнения в пиянство

Съдия от UFC беше наказан заради съмнения в пиянство
0

За повечето фенове на смесените бойни изкуства UFC е олицетворение на перфектната промоция. Организацията на Дейна Уайт е най-богатата, най-популярната и най-ефективната в света, но и в нея стават гафове.

През годините промоцията натрупа много нелепи скандали във всички аспекти на работата си, а отделна графа са съдийските проблеми, на които феновете винаги реагират остро. Бойната вечер на UFC 271 не беше изключение. Един от съдиите Робърт Александър надмина себе си, след като успя да вбеси привържениците само в две битки. Първо, той лиши Кейси О’Нийл от единодушна съдийска победа, като стана единственият, който предпочете Роксана Модафери

След това Робърт взе странно решение на битката Андрей Орловски и Джаред Вандера, давайки своя глас на Вандера. Александър просто не забеляза пълното превъзходство на беларусина над Вандера.

За щастие действията на съдията не промениха резултатите – О’Нийл и Орловски излязоха победители от октагона. Други двама съдии работиха по-професионално, като не допуснаха да се осъществи откровен „грабеж“. 

Уайт не пренебрегна издънките на Александър – съдията беше отстранен от турнира веднага след втората битка, за която отговаряше.

В момента той е наказан и съществуват съмнения, че злоупотребява с алкохола

„Той беше пиян цялата карта, кълна се в Бога. Никога няма да разбера как той видя победата на Модафери“, написа в Twitter Джош Ван Бронкарсън.

В момента около името му има много подозрения за алкохолна интоксикация. Но най-вероятно ситуацията е много по-проста – непрофесионален човек , който трябва да съдийства в най-голямата ММА организация.