Начало Senshi Семи Шилт обясни решението си за боя между Живко Стоименов и Драме Шериф (ВИДЕО)

Семи Шилт обясни решението си за боя между Живко Стоименов и Драме Шериф (ВИДЕО)

Семи Шилт обясни решението си за боя между Живко Стоименов и Драме Шериф (ВИДЕО)
0

KWU Open битката между Живко Стоименов и Драме Шериф предизвика известни полемики най-вече в лагера на бенинеца, защото мачът бе спрян от рефера на ринга – Шихан Семи Шилт. Boec.bg разговаря с него, за да разберем, защо взе това решение.

Подобни мнения винаги ще има. Аз смятам, че той беше свален в онзи момент. Всичко опира до тези моменти. Когато спрях боя, той успя да се изправи. Тогава го запитах – защо не се изправи, когато ви приближавах. За мен, той си беше аут. После започна да приказва. Може и да е било твърде рано, но, според мен, в онзи миг взех правилното решение. Ако искаш реванш, ще говориш с организацията. Моята задача е да опазя здравето на бойците. Ако видя подобно неща и преценя, че е аут, ще го спра. Синът ми каза, че все едно го е събудил с юмруци. Беше аут и след още няколко удара се освести, все едно са го лиснали с вода през лицето. Може и да е било така, но беше прекалено късно. Моя е задачата да е в състояние да се появи на следващия турнир, на следващия мач. Може би друг път ще гледа да се изправи по-бързо, за да не се налага да се намесвам“, обясни Шилт.

Живко Стоименов нанесе първата загуба с нокаут в кариерата на Драме Шериф

KWU Open регламентът може и да е много близък до MMA, защото противниците се бият с малки ръкавици, боят има фази в стойка и на земя, но в същото време се различава много от продукта, който предлагат UFC, например. Шихан Семи Шилт обясни, че на SENSHI не иска да вижда хора, които губят съзнание или биват осакатявани в името за зрелището. Точно по тази причина той и колегите му от съдийския екип се стремят да пазят живота и здравето на участниците в бойните галавечери. Все пак самите те до неотдавна са били от другата страна и знаят, що за рискове крият подобни битки.