Начало ММА Северномакедонец ще опита да запише първи успех в UFC

Северномакедонец ще опита да запише първи успех в UFC

Северномакедонец ще опита да запише първи успех в UFC
0

Ален Амедовски от Северна Македония ще спори в октагона срещу Ху Язонг на събитието UFC 267, което ще се проведе на 30 октомври на „Бойния остров“ Яс, в Абу Даби, Обединени арабски емирства. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Припомняме, че Амедовски изтърпяваше шестмесечно наказание поради провален тест за наркотици, след загубата от Кшищоф Йотко на UFC Fight Night 149 в Санкт Петербург. Битката с поляка беше и дебют за него в най-известната ММА верига в света.

След това Амедовски успешно завърши програма за повишаване на осведомеността и управлението на наркотици, одобрена от антидопинговата агенция на САЩ и неговото наказание беше редуцирано на три месеца като то изтече още през 2019, след което той се завърна в октагона, записвайки второ поредно поражение в UFC. Този път той беше нокаутиран от Джон Филипс след само 17 секундна битка.

При нова загуаба почти сигурно Амедовски ще бъде освободен от организацията.

Северномакедонецът има общ баланс от 8 победи и 2 загуби в ММА. Той е спечелил всичките си срещи преди финалния гонг (с нокаут).

Неговият опопнент – Ху Язонг има баланс от 3 успеха и 2 поражения в ММА. Китайецът, също както Амедовски, се намира в серия от 2 поредни загуби в UFC (от Сирил Аскер със събмишън във втория рунд и от Рашат Кълтър). Язонг не е влизал в октагона от 24 ноември 2018 година.