Начало ММА Шест месеца принудителна почивка грозят Дарън Тил

Шест месеца принудителна почивка грозят Дарън Тил

Шест месеца принудителна почивка грозят Дарън Тил
0

Бившият претендент за титлата на UFC в полусредна категория – Дарън Тил, няма да участва в повече мачове през настоящата година.

Британецът претърпя загуба от Дерек Брънсън в главното събитие на „UFC Вегас 36“, допускайки 4-то поражение в последните си 5 срещи. 28-годишният ливърпулец бе принуден да се предаде в третия рунд, но преди това пое няколко тежки попадения в главата, които почти затвориха дясното му око.

Именно заради ударите в лицето Тил може да пропусне следващите шест месеца. Атлетическата комисия на щата Невада е наредила на „Горилата“ да покаже компютърна томография на лицето си и да получи разрешение за завръщане от специалист уши, нос и гърло. В противен случай, Тил ще бъде аут до 4-ти март 2022 г.

Дерек Брънсън, който записа пета поредна победа в Октагона, ще трябва да се въздържа от спаринги до 19-ти септември, а задължителната му почивка свършва седмица по-късно.

Том Аспинал, който се справи със Сергей Спивак чрез технически нокаут, също може да пропусне следващите 180 дни. Британецът си свърши работата още в първия рунд, но въпреки това е получил наранявания на дясната си ръка и по-ранното му завръщане трябва да бъде одобрено от ортопед, ако не иска и той да бъде аут до началото на март.

Още седем бойци, които взеха участие на въпросната галавечер, ще трябва да доказват, че им няма нищо, ако искат да се върнат в Октагона по-рано. Това са Алекс Мороно (ляво коляно), Давид Завада (нос), Халил Раунтрий (лява ръка), Модестас Бакаускас (нос и ляво коляно), Пади Пимблет (десен палец), Моли Маккен (ръце) и Джак Шор (ляво рамо).