Начало ММА Щабът на Барбоса ще обжалва съдийското решение
0

Щабът на Барбоса ще обжалва съдийското решение

Щабът на Барбоса ще обжалва съдийското решение
0

Мениджърът на Едсън Барбоса, Алекс Дейвис, смята да обжалва съдийското решение в битката на боеца му срещу Дан Иге по-рано днес на събитието UFC on ESPN 8. Това съобшава американската медия mmafighting.com.

Загубата на Барбоса със спорно съдийско решение идва осем месеца след като отстъпи пред Пол Фелдър отново с подобно решение. Тогава резултатът от битката отново бе обжалван, но без успех за Барбоса и щаба му.

Дейвис дори изрази недоволството си от решението в социалната мрежа Twitter:

 

Дейвис посочи и битките Гаделя-Хил и Сонг-Вера като такива, които също са били развалени от лошо съдийство.

„Имам много добра авръзка с Боксовата комисия на Флорида (регулиращият орган на събитието) и със сигурност ще искаме преразглеждане. Въпрос на принципи е, трябва да се направи. Има неща, които се повтарят в този спорт и всички ги забравят, освен тези от грешната страна. Барбоса спечели първите два рунда чисто. Това е второ такова решение за Барбоса. Как ще се отрази това на кариерата му и на зпалащането му? Трябва да помислим“, заяви Дейвис.

Двама от арбитрите край клетката дадоха резултат 29-28 за Иге, а само един бе видял битката като 29-28 за Барбоса.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".