Начало ММА Кошмарно съдийство беляза галавечер на UFC

Кошмарно съдийство беляза галавечер на UFC

Кошмарно съдийство беляза галавечер на UFC
0

Третата галавечер на UFC в рамките на една седмица беше помрачена от слабо съдийство. Алистар Овърийм приключи Уолт Харис с технически нокаут във втория рунд, но двама бойци от основната карта могат да съжаляват, че са оставили мачовете си в ръцете на реферите.

Едсон Барбоса дойде в Джаксънвил, Флорида, с надеждата да сложи край на черната си серия.

Бразилецът слезе в категория „перо“, след като записа 4 загуби в последните си 5 битки. В предишния си мач за мнозинството Барбоса беше ограбен (срещу Пол Фелдър). Е, за негово огромно съжаление и срещу Дан Иге ситуацията не беше по-различна.

Да, срещата не беше едностранна, Иге се би много мъжки и заслужава аплодисменти. Но статистиката и по-значимите попадения бяха на сметката на Едсон. Той прати съперника си в нокдаун още в първия рунд, а след това пласира много тежки удари в граунд енд паунд. Барбоса работи много добре в партер срещу черния колан в бразилско джу джицу.

Вторият рунд също трябваше да бъде спечелен от бразилеца. Силният момент на Иге дойде минута преди края на битката, когато най-сетне осъществи тейкдаун. Едсон майсторски се защити при предишните опити и засичаше с прави и ритници.

Иге заслужава много добри думи, но след решението остава горчив привкус.

В подглавното събитие Клаудия Гаделя също взе победа с разделено съдийско решение.

Тя категорично спечели първия рунд, но втората и третата част трябваше да отидат на сметката на Анджела Хил. Американката допусна тейкдаун и беше доминирана в първата част, след което пое контрола над мача.

Във втория рунд Хил заби зверско дясно кроше, което прати Гаделя в нокдаун. Още преди това се отвори аркада на лицето на бразилката.

Цялото беше обезобразено след финалната сирена… друга близка битка, след която видяхме странно решение.

Овърийм осъществи забележителен обрат срещу Харис навръх юбилея си

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.