Начало ММА Овърийм осъществи забележителен обрат срещу Харис навръх юбилея си

Овърийм осъществи забележителен обрат срещу Харис навръх юбилея си

Овърийм осъществи забележителен обрат срещу Харис навръх юбилея си
0

Легендата в бойните спортове Алистар Овърийм записа нова впечатляваща победа на сметката си. Това се случи минути преди да навърши 40 години. Холандецът победи Уолт Харис с технически нокаут в Джаксънвил, Флорида.

Мачът беше в тежка категория и осигури главното събитие на третата галавечер с марка UFC в рамките на седмица.

Поредицата от шоута идва след двумесечно отсъствие заради коронавирус. И този път поради съображения за сигурност се игра пред празни трибуни. Двамата са потенциални бъдещи съперници на Благой Иванов-Багата.

Харис излезе с тениска, отдаваща почит към паметта на убитата си доведена дъщеря Аная. Кончината на 19-годишното момиче отложи планираната битка с месеци и потопи смесените боеве в скръб.

Овърийм изглеждаше пределно концентриран в миговете преди началото. 

Уолт започна по-настъпателно срещата. Алистар пусна първия кик, но не му донесе дивиденти. Секунди по-късно Харис стовари цялата си мощ върху бившото кикбокс величие. Всичко започна с мощна комбинация ляв-десен-ляв, която свали съперника. Битката беше на мигове да бъде спряна – шампионът на К-1 поемаше удар след удар в партер.

Канонадата от тежки попадения приключи със сериозна аркада над лявото око на холандеца. Цялата му глава беше обляна в кръв, но Харис остана без въздух и до края на рунда Овърийм пое контрола на земя. Частта приключи с повече значими попадения на сметката на Уолт.

В началото на втория рунд личеше, че той е все още изморен. Отличен хай кик в слепоочието в комбинация с ляв в брадичката го пратиха на пода и Алистар започна яростен гранд енд паунд. Повече от минута кикбоксьорът налагаше безпомощния си съперник.

Битката беше спряна, след като Уолт Харис няколко пъти чу предупреждения от съдията. Алистар беше заел комфортна позиция, от която можеше да нанася безответно удари с часове.

Победата на бившия шампион в тежка категория беляза любопитна за него статистика. Алексей Олейник и вече Алистар Овърийм са единствените бойци с успехи в октагона в четири различни десетилетия.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.