Начало ММА Ще повлияе ли забраната на Доналд Тръмп на UFC?
0

Ще повлияе ли забраната на Доналд Тръмп на UFC?

Ще повлияе ли забраната на Доналд Тръмп на UFC?
0

Новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп наложи забрана жителите на определени държави да влизат на територията на САЩ, а това ще повлияе на много спортове. Най-потърпевши ще бъдат индивидуалните. Сред тях естествено са и бойните. Редица състезатели по бокс и ММА пристигат в САЩ, за да проведат своите битки. Дали това ще продължи предстои да разберем.

Факт е, че в UFC вече са притеснени и обявиха, че ще съдействат на всички свои бойци, които биха могли да бъдат засегнати от санкцията.

Бенейл Дариуш е иранец, но има американско гражданство. Той не се притеснява от наложените забрани, но призна, че те ще повлияят.

“Идеята да се предпазят американските граждани е страхотна, но начинът им да го направят е погрешен. Мисля, че объркването идва от начина, по който забраната бе вдигната. Това причини много страх, което е тъжно. Сега има много хора, които се страхуват да пътуват. Трудно е да виждам толкова много хора, изпълнени със страх. Ядосан съм, защото винаги съм се оплаквал от начина, по който САЩ действа в Близкия изток. Сега изведнъж се появи тази забрана и хората са бесни”, сподели Дариуш.

Иранецът Джерард Мусай обаче се притеснява, че може да не бъде допуснат в САЩ. На него му предстои двубой на 8 април в Ню Йорк.