Начало ММА Ще се сбъдне ли мечтата на Джейк Пол?

Ще се сбъдне ли мечтата на Джейк Пол?

Ще се сбъдне ли мечтата на Джейк Пол?
0

Джейк Пол е напът да получи професионален договор.

2021 година даде на света на бойните изкуства много събития и явления. Един от най-запомнящите се от тях е феноменът на интернет сензацията Джейк Пол. Този буен човек предизвика огромна гама от емоции у хората. Някои му се възхищаваха, някои го упрекваха, но Пол със сигурност не предизвика безразличие.

Дълго време Джейк се опитваше да привлече внимание, но нещото, което му помогна е двубоят по правилата на бокса с баскетболист през ноември 2020 г. 

През април 2021 г. той нокаутира бившия шампион на Bellator и бивш боец ​​на UFC Бен Аскрен в боксов мач.

Оттогава Пол започна много смело да се рекламира, да убеждава всички, че той е може би най-добрият боец ​​на нашето време и да иска договор с бойна организация. 

След дълга и методична самореклама, Пол най-накрая грабна вниманието на топ промоутър. Изпълнителният директор на Bellator Скот Кокър даде да се разбере, че ще се радва да види блогър в списъка на своята лига.

„Винаги съм казвал: „Вижте, тези момчета са истински спортисти, те са млади, работят усилено, постигат целите си. Това не може да им се отнеме и те стават все по-добри и по-добри”, каза босът на промоцията. 

,,Ако Джейк иска да дойде в ММА, с удоволствие можем да му помогнем. Той ще може да посещава една от най-добрите фитнес зали на планетата, където тренират Хабиб и Даниел Кормие. Отминаха дните, когато се биеше с баскетболисти или с когото и да било друг. Бихме искали да измислим нещо с него, да му дадем големи битки и да тестваме човека истински “, каза Кокър.

От една от най-добрите лиги в света Bellator са готови да дадат професионален договор на човек, на когото UFC е отхвърлил всякакъв вариант. Така обикновен блогър изправя двете висши лиги челно. Кокер се противопоставя на Уайт и сякаш в опозиция с него, иска да предложи договор на интернет звезда. Това повдига най-баналния въпрос – накъде върви този свят?

Все пак Кокър може да бъде разбран. Ако Пол стане относително успешен боец ​​в Bellator, това ще означава, че Скот ще спечели много дивиденти. 

В допълнение Пол пол попадна в Топ 10 на най-много изкаралите пари бойци за 2021 година, оставяйки зад себе си име като Олександър Усик.