Начало ММА Сирил Ган стана футболист (СНИМКА+ВИДЕО)

Сирил Ган стана футболист (СНИМКА+ВИДЕО)

Сирил Ган стана футболист (СНИМКА+ВИДЕО)
0

Сирил Ган, който е бивш претендент за титлата на UFC в тежка категория, смени смесените бойни изкуства с най-популярния спорт – футбола.

Причината за това е, че той е част от фондация „УНИЦЕФ“. Детският фонд на обединените нации организира футболна среща между бивши звезди на отбора Олимпик (Лион) и звезди от различнни спортове от името на УНИЦЕФ, в която беше и боеца. Тя беше с цел събиране на средства за децата от Украйна, които имат нужда от спешна хуманитарна помощ.

Срещата, в която се включиха легенди като Людовик Жули, Ким Шелстрьом, Кристиан Карембьо, Самир Насри и други, беше логично спечелена с 1:0 от страна на футболистите.

Победното попадение реализира Сони Андерсън.

Въпреки поражението, в срещата се получи любопитен момент. При една отскочила топка в наказателното поле на бившите звезди на Олимпик (Лион), Ган, застана така, че попречи на Бусиф да играе с топката, и футболистът направи салто, за да прескочи боеца. (втория пост на боеца).

„Беше страхотно. Благодаря на УНИЦЕФ Франция и Олимпик (Лион) за организирането на този благотворителен мач и благодаря на всички вас, че проследихте вечерта! (Не съм сигурен, че има грешка)“, написа Ган в профила си в Instagram като последното написано е в шеговит тон по отношение на ситуацията в наказателното поле.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".