Начало ММА Скандално решение: Фенове искат линч след Ян – О’Мали

Скандално решение: Фенове искат линч след Ян – О’Мали

Скандално решение: Фенове искат линч след Ян – О’Мали
0

Смесените бойни изкуства се тресат от поляризирани мнения след битката между Пьотр Ян и Шон О’Мали на UFC 280 късно в събота вечер. Дори големи фенове на американеца признаха, че той е изненадал всички със сърцатата си игра и двамата са направили страхотно шоу, но не е било редно американецът да спечели.

В две от съдийските карти Шон взима сблъсъка с 29-28 (печели първи и трети рунд), а според третия рефер го губи с 28-29 (печели трети рунд). Прави впечатление, че не са отчетени шестте тейкдаун и факта, че повече от рунд време беше в контрол на Ян.

Ето как са оценили мача и нашите колеги от най-реномираните американски медии, специализирани в бойните спортове и ММА:

Според информацията нито един журналист не е дал битката за Шон. Не малка част от перата дори оценяват видяното 30-27 за Пьотр. Според зрителския вот пък едва 14.2% от феновете виждат победа на американеца.

Колегите на бойците от UFC също не са доволни.

„Дейна Уайт, не превръщай спорта ни в бокс. Най-големия грабеж в историята“, написа бившият доминатор в категорията Хенри Сехудо.

„Наистина?“, лаконичен бе Дарън Тил. „Съдиите в Абу Даби са ш***ни кариеристи“, обяви Хорхе Масвидал. „Каква битка! О’Мали определено е сред най-големите в дивизията“, остана умерен Камару Усман.

Според анализаторската платформа Verdict всички рундове са отишли на сметката на Пьотр Ян. В първия и третия предимството му е съответно +0.29 и +0.09, а във втория е +1.00.

Масово феновете в социалните мрежи определиха решението като скандално и са готови да линчуват съдиите.

„Хора, обадете се в полицията. Грабеж посред бял ден в Обединените арабски емирства“, гласи една от най-тиражираните шеги в последните часове.

В крайна сметка, сблъсъкът беше обявен заслужено за Мач на вечерта и двамата ще получат по 50 хиляди щатски долара бонус.

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.