Начало ММА „Сладки приказки“ от Стриклънд: Ръкавиците на UFC не струват, Макгрегър е леприкон

„Сладки приказки“ от Стриклънд: Ръкавиците на UFC не струват, Макгрегър е леприкон

„Сладки приказки“ от Стриклънд: Ръкавиците на UFC не струват, Макгрегър е леприкон
0

Вероятно сте забелязали, че едни от най-популярните съвременни бойци в смесените бойни изкуства се отличават освен със сериозни умения в октагона и с хаплив език, който намира слабите места на опонентите бързо и безмилостно. Поредно доказателство бяха последните изказвания на бившия шампион на UFC Шон Стриклънд на официалната пресконференция преди 302-ото издание на организацията, на което той ще се изправи срещу Паоло Коста.

Стриклънд не спести нищо на никой. Първо започна с критика към ръкавиците на UFC.

„Не струват. Може ли да проведем разговор с човека, който е направил дизайна им? Бил ли си се през живота си, човече? Като с моторите. Купувал съм си мотори и тези хора слагат толкова ненужни неща по тях. Няма да ти отворят аркада с тези ръкавици, ако просто не те удрят в главата. Проблем е и бъркането в очите. Така се създават проблеми, които на практика не следва да ги има“, коментира ексцентричният боен атлет.

Дори завръщането на ирландската ММА звезда Конър Макгрегър не провокира положителни реакции у Шон. Когато му беше съобщено, че проучване в интернет го поставя под номер 2 в класацията за най-атрактивни бойци именно зад ирландеца, Стриклънд беше лаконичен:

Този малък леприкон. Този пич изглежда сякаш си е държал главата под писоара, няма начин!“

Стриклънд коментира и евентуална миграция към боя с голи ръце, когато приключи кариерата си в UFC.

„За колко ще се бия на такъв правилник? Няма да ми платят, колкото искам. BKFC е от организациите, където говорят за едни числа, които са абсолютна глупост„, заяви боецът.

През януари Стриклънд загуби шампионския си пояс в средна категория от Дрисус дю Плеси и сега започва нова офанзива към титлата в дивизията срещу коравия бразилец Коста. Коста влиза в мача срещу Шон след поражение със съдийско решение от Робърт Уитъкър. И за двамата бойци двубоят има огромно значение за бъдещето им в категорията и едва ли може да се очаква нещо различно, освен огромно желание бойците да направят всичко по силите си, за да се върнат на победния път.