Начало ММА Ник Диаз се завръща в октагона на UFC на 3 август

Ник Диаз се завръща в октагона на UFC на 3 август

Ник Диаз се завръща в октагона на UFC на 3 август
0

Легенди на UFC се завръщат в октагона на организацията на 3-ти август в Абу Даби. След пауза от три години Ник Диаз отново ще стъпи в клетката на най-голямата организация в света на смесените бойни изкуства, този път срещу Висенте Луге в подглавна среща, която ще се проведе в 5 рунда.

Тони Фъргюсън също ще вземе участие в събитието в битка в полусредна категория срещу Майкъл Чиеса.

Новите битки на събитието бяха съобщени от Дейна Уайт в сряда, като той потвърди главното събитие между Кори Сандхаген и Умар Нурмагомедов. Във видеото Уайт съобщи още, че победителят от боя Сандхаген-Нурмагомедов ще получи възможност за шампионски двубой в категория „петел“ на организацията.

Появата на Диаз е изненада за феновете, след като той инкасира загуба от Роби Уолър през 2021-а година, показвайки продукция далеч отвъд тази в най-добрите му години. 40-годишната легенда обаче никога не е стояла далеч от залата. Ник продължаваше да тренира и преподава заедно с брат си Нейт и то в компанията на солидни съотборници като Джилбърт Мелендез и Джейк Шилдс.

За последно Диаз победи Би Джей Пен през далечната 2011-а година. Оттогава, Ник влезе в поредица от загуби, които му бяха нанесени от Роби Уолър, Джордж Сейнт-Пиер, Карлос Кондит и Андерсън Силва, като битката с „Паяка“ беше обявена за несъстояла се, след като бразилецът бе уличен в употреба на забранени субстанции.

тагове: