Начало ММА Волкановски и Ортега с успешен кантар, Диаз показа отлична форма (ВИДЕО)
0

Волкановски и Ортега с успешен кантар, Диаз показа отлична форма (ВИДЕО)

Волкановски и Ортега с успешен кантар, Диаз показа отлична форма (ВИДЕО)
0

Световният шампион в категория перо Александър Волкановски се оказа с 200 грама по-тежък от Браян Ортега. Двамата ще се изправят един срещу друг в неделя рано сутринта в битка за пояса на австралиеца на UFC 266. Те се качиха последователно на кантара за претеглянето им преди сблъсъка, като шампионът закова стрелките на 65.5 кг, а претендентът също показа отлична форма със своите 65.3 килограма.

Галавечерта в Лас Вегас се очаква с огромен интерес, предвид че включва няколко зрелищни битки. Сред тях е и тази за световната титла в категория муха на Валентина Шевченко. Шампионката ще брани пояса срещу Лорън Мърфи, като разликата в теглото на двете е 500 грама. Представителката на Киргизстан закова стрелките на 56.2 кг, докато съперничката й е точно 56.7 кг.

Феновете може би чакат с най-голямо вълнение обаче завръщането на Ник Диаз. Той ще се бие в UFC след близо 7 години пауза, като показа добра форма при претеглянето със своите 84.1 килограма. Неговият съперник Роби Лоулър е с тегло от 83.5 кг. Това ще бъде втори мач между двамата, след като се срещнаха през 2004-а, а Диаз спечели с нокаут във втория рунд.

Главна карта на галавечерта UFC 266

Категория перо: Александър Волкановски (65.5) – Браян Ортега (65.3), за световната титла

Категория муха: Валентина Шевченко (56.2) – Лорън Мърфи (56.7), за световната титла

Средна категория: Ник Диаз (84.1) – Роби Лоулър (83.5)

Тежка категория: Къртис Блейдс (118.4) – Жаирзиньо Розенструик (116.6)

Категория муха: Джесика Андраде (57.1) – Синтия Калвийо (57.1)