Начало ММА Стипе Миочич и най-тежкия пояс в света

Стипе Миочич и най-тежкия пояс в света

Стипе Миочич и най-тежкия пояс в света
0

Стипе Миочич ще защитава титлата на UFC в тежка категория този уикенд и дебатът за „най-велик“ шампион е към своя очакван финал. Претендетът е не кой да е – Даниел Кормие.

На UFC 252 ще наблюдаваме епохален сблъсък. Битката окончателно ще наклони везните в полза на единия от двамата големци, заслужили да бъдат наричани живи легенди на смесените бойни изкуства.

Но дали в кариерата си Миочич вече не направи достатъчно, за да сложи короната в тежка категория за всички времена?

Американецът с хърватски корени има най-много защити на златото в дивизията. Комбинирайки бокс от световно ниво с уникални борцови умения, Стипе остана без аналог при най-тежките години наред.

Ето и кои значими скалпове има във визитката си:

– Джо Белтран

– Филип Де Фрийс

– Шейн Дел Росарио

– Рой Нелсън

– Габриел Гонзага

– Фабио Малдонадо

– Марк Хънт

– Андрей Арловски

– Фабрицио Вердум

– Алистър Овърийм

– Жуниор дос Сантос

– Франсис Нгану

– Даниел Кормие

На сметката си има само три загуби – от Стефан Струве, Жуниор дос Сантос и Даниел Кормие. Кариерата на Миочич изглежда бляскаво и без крайния успех в трилогията. Ако успее да го постигне, боецът с хърватски корени несъмнено окончателно ще сложи пояса при най-тежките в най-реномираната верига за ММА.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.