Начало ММА Тайсън Фюри отговори на идеята за ММА битка с Джоунс: Не се търкалям по земята, вървя изправен и удрям

Тайсън Фюри отговори на идеята за ММА битка с Джоунс: Не се търкалям по земята, вървя изправен и удрям

Тайсън Фюри отговори на идеята за ММА битка с Джоунс: Не се търкалям по земята, вървя изправен и удрям
0

Дейна Уайт открехна вратата към немислимото в бойните спортове – един от най-големите съвременни боксьори в тежка категория да влезе в октагона и да се изправи срещу легендата Джон Джоунс. Наскоро Джоунс направи успешен дебют в тежката категория на UFC с експресна победа в първи рунд срещу коравия французин Сирил Ган. Президентът на организацията Дейна Уайт се осмели да мечтае – „Какво пък, ако Тайсън Фюри се изправи срещу Джон Джоунс?“ Изглежда обаче, че устатият „Цигански крал“ не е готов за ММА битка и не желае да замени големите ръкавици с тези без пръсти.

„Ако искате да се биете с мен, момчета, трябва да бъде по боксови правила„, лаконично отбеляза Фюри с пост в Инстаграм профила си.

Британецът допълва, че не е от тези бойци, които са готови да влязат в захватно надиграване с опонента.

Не се търкалям по пода, стоя изправен и удрям„, допълва боксьорът в тежка категория.

Джоунс все още е в изчакване за първата защита на титлата си в тежка категория на най-елитната организация в света на смесените бойни изкуства. Очаква се скоро битката му с хърватина Стипе Миочич да бъде обявена официално и да се състои по-късно тази година.

Така по всичко личи, че поредният миксиран двубой между ММА боец и боксьор ще остане във фантазиите ни. Самият Дейна Уайт звучеше сериозно и заяви, че вече има подобен опит при организацията на двубоя между Конър Макгрегър и Флойд Мейуедър – Джуниър. Президентът на UFC увери, че организацията има потенциала да проведе такъв двубой и да задоволи финансовите претенции на Фюри. Поне на този етап изглежда обаче, че той не е заинтересован и всеки един от двамата бойци ще преследва своите кариерни цели в собствените си бойни дисциплини, където несъмнено са изградили сериозна репутация.