Начало ММА Тешейра за битката с Прохазка: Загубих само един рунд, искам реванш
0

Тешейра за битката с Прохазка: Загубих само един рунд, искам реванш

Тешейра за битката с Прохазка: Загубих само един рунд, искам реванш
0

Гловър Тешейра иска реванш от Иржи Прохазка и то възможно най-скоро. Бразилецът беше напред в съдийските карти до последнара минута на последния рунд в шампионската му битка с Иржи в Сингапур, но бе принуден да се предаде след безмилостен събмишън от страна на Прохазка. Така последният се превърна в първия шампион на UFC от Чехия.

Въпреки многото тежки размени в битката, която е определяна като основен кандидат за „Сблъсък на годината“, Тешейра заяви пред „Trocação Franca„, че се чувства добре физически и след по-малко от три седмици ще започне да тренира отново за евентуален реванш с Прохазка.

„Защо не? Ще гоня този колан, където и да е. Иржи е воин, който върви само напред. Знаех, че има сърцето на самурай, на шампион и той не се предаде. И аз не съм доволен като него от представянето ми. Водех в двубоя, но допуснах грешка. Затова трябва отново да се бием. Той трябва да разбере, че всеки иска да види този реванш. Който е пропуснал първата среща, със сигурност ще иска да гледа втората“, категоричен е 42-годишният Гловър.

29-годишният Прохазка е не само първият шампион на най-елитната ММА верига в света от Чехия, но и първият боец, който успява да откаже Тешейра в официален двубой. Въпреки този факт и загубата, Гловър се изказва ласкаво за своя опонент и му пожелава само най-доброто извън клетката.

„Време за Иржи е да изкара шампионски пари от „pay-per-view“. Не ми е нужно да говоря лошо по негов адрес, за да промотирам евентуален реванш. Искам битката да се случи, но няма да говоря глупости. Много хора се губят, когато тръгнат по този път.“, допълва Тешейра.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".