Начало ММА Тежка аркада не спря Фиоро срещу Намаюнас в „Мача на вечерта“

Тежка аркада не спря Фиоро срещу Намаюнас в „Мача на вечерта“

Тежка аркада не спря Фиоро срещу Намаюнас в „Мача на вечерта“
0

Манон Фиоро и Роуз Намаюнас по всяка вероятност си заслужиха наградата за „Мач на вечерта“ в днешното издание на UFC в Париж, тъй като двете си спретнаха страхотен бой в центъра на ринга.

Мачът обаче можеше и да приключи с „но контест“, защото в средата на втория рунд двете си сблъскаха главите, а губеща в случая бе французойката, защото от дясната страна на главата ѝ се отвори аркада от около 5-6 см. Кръвта започна обилно да се стича и на почивката кътменът стори всички по силите си, за да овладее процеса.

Срещата продължи през пълните 15 минути и Фиоро определено можеше да се похвали с по-добрите удари. Тя поддържаше здравословна дистанция с десните си прави, а защитата ѝ от тейкдауните бе перфектна, защото нито веднъж от 6 опита не се озова на земята.

Накрая арбитрите справедливо отсъдиха единодушно 28:27 в полза на Манон Фиоро. Това означава, че следващият ѝ мач със сигурност ще бъде за шампионската титла в категория „муха“, независимо дали Алекса Грасо ще опази пояса в реванша с Валентина Шевченко или не след две седмици.

Роуз Намаюнас междувременно направи своя дългоочакван дебют в категорията, но сякаш бе видимо, че бившата шампионка на „сламка“ не се чувства комфортно срещу по-висока съперничка с по-сериозна мускулатура.