Начало ММА Багата остана без бонус
0

Багата остана без бонус

Багата остана без бонус
0

Представянето на Благой Иванов в сблъсъка с Маркос Рожерио де Лима не се оказа достатъчно, за да му осигури бонус от UFC 274. Багата се завърна в клетката с победа по точки, като успя да наложи волята си над бразилеца, въпреки че крайната статистика показа, че е пласирал по-малко мощни удари.

На фона на изявите, българинът не се нареди сред бойците, които спечелиха бонуси от галавечерта. Шоуто във Финикс бе белязано от няколко много зрелищни и качествени битки. За най-добър мач бе избран един от подгряващите двубои в списъка. Брендън Ройвал победи Мат Шнел с „гилотина“, като двамата получават по 50 хиляди долара за изявите си.

Съвсем очаквано Майкъл Чандлър взе същата сума за нокаута над Тони Фъргюсън. Ритникът в брадата на „Караконджула“ ще се върти по световния видеообмен още много дълго време. Той спокойно може да претендира и за нокаут на годината!

Друг от подгряващите участници – Андре Фиальо също си заслужи 50 хиляди долара допълнително. Той отказа Камерън ВанКамп в средата на първия рунд.

Любопитно е и решението на феновете, които определят носителите на бонуси с биткойни, равняващи се на 30, 20 и 10 хиляди долара. На първо място там е посочена Роуз Намаюнас. Нейната позиция е доста изненадваща, предвид че тя загуби световната титла в категория „сламка“ от Карла Еспарза. „Куки Монстър“ надделя с 2:1 съдийски гласа и за втори път в кариерата си стигна до успех над Намаюнас. Въпреки развоя, именно Роуз е тази, която добавя 30 хиляди долара, под формата на биткойни, в сметката си.

На второ и трето място в класацията са Чандлър и Чарлз Оливейра. Бразилецът отказа Джъстин Гейджи в изключително зрелищни 3 минути и половина в главния двубой на вечерта. Той обаче нямаше как да попадне сред отличените с бонуси от UFC, заради по-високото тегло на кантара и фактът, че световната титла в лека категория му бе отнета. Победата ще му даде право да се бие отново за нея в следващия си двубой.