Начало ММА The Ringer направи сериозни размествания в „паунд-фор-паунд“ класацията си

The Ringer направи сериозни размествания в „паунд-фор-паунд“ класацията си

The Ringer направи сериозни размествания в „паунд-фор-паунд“ класацията си
0

The Ringer е едно от най-авторитетните издания за бойни спортове в света и по тази причина обръщаме специално внимание на класациите, които изданието публикува. Последната такава е за „паунд-фор-пуанд“ в MMA, след като видяхме някои удивителни обрати в големите организации и най-вече в UFC.

Разместванията в топ 10 при мъжете и жените са сериозни, тъй като видяхме шокиращи победи на Шон Стрикланд и Шон О’Мали при мъжете и някои спорни такива при жените с реванша между Алекса Грасо и Валентина Шевченко.

Ето и как изглежда класирането при мъжете:

 1. Джон Джоунс – Шампионът в тежка категория на UFC остава лидер с оглед всеобщото мнение, че е най-голямата звезда в спорта изобщо.
 2. Александър Волкановски – „Александър Велики“ също запазва второто си място след представянето срещу Ислам Махачев и победата над Яир Родригез.
 3. Ислам Махачев – Дагестанецът не помръдва от позицията си, макар да измина известно време от триумфа му над Волкановски.
 4. Леон Едуардс – Това е човекът с може би най-удивителния прогрес през годината. Той не само нокаутира Камару Усман в първия им мач за титлата, но и успя да я защити по убедителен начин в реванша. Той се движи нагоре от 5 до 4 място.
 5. Шон О’Мали – Всички знаят, че „Шугър“ умее да се боксира, но едва ли мнозина са очаквали, че ще нокаутира Алджамейн Стърлинг с подобна лекота. Заслужен прогрес от 7 място за новия шампион в категория „петел“.
 6. Макс Холоуей – Той е човекът, пенсионирал „Корейското зомби“. Не са много онези, които са го нокаутирали с подобна разлика, така че скокът му с три места нагоре е съвсем очакван.
 7. Чарлс Оливейра – Времето за изкупление на бразилеца наближава, защото успехът му срещу Бенеил Дариуш доказа, че само един човек е в състояние да оспори шампионския статус на Ислам Махачев и това е човекът, от когото спечели титлата. Бразилецът все пак пада с едно място надолу.
 8. Деметриус Джонсън – Шампионът на ONE FC си остава на същата позиция, но вдигането на нивото по BJJ вещае, че скоро може и да се изкачи нагоре в ранкинга.
 9. Шон Стрикланд – Дебют за американеца в класацията. Няма и как да е иначе, когато едва не нокаутира Израел Адесаня още в първия рунд на схватката им. А и не всеки е успявал да неутрализира толкова убедително легендата.
 10. Израел Адесаня – „Изи“ се свлече с внушителните шест позиции, след като предложи може би най-слабия мач в кариерата си срещу Стрикланд. Определено това бе една от изненадите на годината в MMA.

Алекс Перейра и Камару Усман изпаднаха от топ 10, благодарение на загубите си в последно време. Бразилецът междувременно се качи в полутежка категория и скоро би могъл отново да намери място сред „паунд-фор-паунд“ царете.

Нека сега погледнем и класирането при жените:

 1. Жан Вейли – Китайката запазва позицията си, а и няма как да е иначе след опустошителното си представяне срещу Аманда Лемос преди няколко седмици. Истинско чудо бе, че бразилката изкара пълните 5 рунда.
 2. Валентин Шевченко – Тук е може би най-голямата изненада, защото киргизстанката загуби реванша си срещу Алекс Грасо, но успя да я измести в подреждането на The Ringer. Причината е, че видяхме една от най-големите кражби в историята на категория „муха“ при жените.
 3. Алекса Грасо – Не крием симпатиите си към мексиканката след успеха в първия мач над „Патрона“. Силата ѝ обаче не е толкова в юмруците, колкото в борбата. И все пак място в топ 3 изглежда съвсем справедливо за нея, макар и да пада с едно място надолу.
 4. Крис Сайборг – Малко са изобщо жените с подобен легендарен статут в бойните спортове. Тя прекара известно време в почивка, докато изглади подробностите около новия си договор с Bellator. Сега обаче ѝ предстои да се изправи срещу Кат Зингано, за да брани колана си в категория „перо“.
 5. Ерин Бланкфийлд – Прогрес с две позиции за Бланкфийлд. Той се дължи най-вече на победите ѝ над Джесика Андраде и Тайла Сантош. Определено бъдещето принадлежи на това 24-годишно момиче.
 6. Манон Фиоро – Французойката направо лети нагоре и от 10 място вече е почти в челото на таблицата. Тя се саморазправи с Роуз Намаюнас в Париж преди няколко седмици и вече е повече от сигурно, че ще получи шанс за титлата на UFC в „муха“.
 7. Татяна Суарез – Лек регрес за американката, въпреки победите ѝ над Джесика Андраде и Монтана Де Ла Роса. Сигурно това се дължи на граплинга ѝ, защото в „паунд-фор-паунд“ сякаш най-голяма тежест има бокса.
 8. Юлияна Пеня – Тя остава под №8, но скоро това със сигурност ще се промени, защото ѝ предстои мач за вакантната титла в „петел“ срещу Ирен Алдана.
 9. Роуз Намаюнас – Дълги години тя беше сред водачите в листата, но решението ѝ да се качи нагоре в дивизиите се оказа трудно, защото инкасира загуба от Фиоро. Логично тя се свлече от 6 до 9 място.
 10. Ян Шианан – 34-годишната китайка нокаутира Джесика Андраде през май и това я слага една идея зад Намаюнас. Ако обаче получи шанс за изява срещу лидерките в дивизията, най-вероятно ще я видим по-високо в таблицата.
тагове: