Начало ММА Задължително през 2022 година трябва да видим Макгрегър – Чандлър

Задължително през 2022 година трябва да видим Макгрегър – Чандлър

Задължително през 2022 година трябва да видим Макгрегър – Чандлър
0

Коментар на редактора Красиан Митев

Много хора се питаха коя ли ще е следващата битка пред Конър Макгрегър. Ирландецът е в серия от две поредни загуби (от Дъстин Порие). Преди това победи ветерана Доналд Серони, който и без това не беше сред топа в лека категория.

Ако върнем още по-назад лентата, ще стигнем до събмишъна от Хабиб Нурмагомедов и нокаута в боксов мач от Флойд Мейуедър.

Така в последните си пет професионални срещи видяхме как приключват четири пъти някогашното страшилище.

Все пак всички искат да се бият с Конър.

Нормално, парите са в мач с него. Макар и да се намира в неприятна ситуация и вече няколко пъти да губеше мотивация за нещо повече в UFC, ирландецът е един от най-успешните и разпознаваеми спортисти от рекламна гледна точка.

Феновете му по цял свят са много, а атрактивният му стил и маниери го циментираха на върха в платените гледания.

Майкъл Чандлър не е изключение. Американецът веднага пожела сблъсък с Макгрегър след загубата си от Джъстин Гейджи. Бившият шампион на „Белатор“ в лека категория вече също е с две поредни поражения, след като отстъпи и пред Чарлс Оливейра в спора за титлата на UFC.

Битката му с Конър вече има все по-голям смисъл.

Двамата ще направят страхотно зрелище. Те са страйкъри с отлични умения в стойка и малцина ще оспорят това. В момента е абсурд да бъдат пускани срещу някой от вече изброените в статията големи три имена в лека категория на UFC. Самите те трябва и ще се сбият помежду си за пояса.

Другият вариант е някой да получи шанс срещу Ислам Махачев, но това няма да е справедливо за дагестанеца, който се намира в серия от 9 поредни победи и също се оглежда в златото.

Мачът Конър Макгрерър – Майкъл Чандлър освен всичко ще изхвърли един от двамата от играта. След три поредни загуби поражението тотално ще прати в безпомощно състояние някой от тези гладиатори и това е огромна мотивация да видим най-добрите им лица.

Ще е страхотно да видим сблъсъка през пролетта на 2021 години или най-късно в средата. Всичко обаче зависи от Конър, който… се бие, когато пожелае. Дано приеме хвърлената ръкавица, защото всички фенове искаме да ги видим в октагона.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.