Начало Джудо Без българско участие на Големия шлем в Абу Даби

Без българско участие на Големия шлем в Абу Даби

Без българско участие на Големия шлем в Абу Даби
0

Български джудисти няма да участват на турнира от Големия шлем в Абу Даби. Надпреварата стартира в петък (26 ноември) и ще продължи до неделя (28 ноември).

Общо 253 души заявиха участие, от които 152 мъже и 101 жени. Те са представители на 42 страни.

Това е последният голям международен рейтингов турнир за един вълнуващ сезон в джудо.

Звездното присъствие е налице. Световният шампион от Будапеща тази година Лаша Шувдатуашвили ще излезе на татамито за още слава. Олимпийски шампион е от 2012 година, европейски от 2013.

През настоящия сезон взе сребърен медал на Игрите и вече има пълен комплект.

Отбелязваме завръщането на класния белгиец Матияс Касе. Напоследък загуби позиции в ранглистата спрямо класни японци, но сега има добър шанс за медал.

Френската звезда Амандине Бушар, която спечели сребро при 52-килограмовите в Токио, също е в строя. Това е първият турнир за нея след Олимпийските игри.

Същото можем да кажем и за Раз Хершко и Примо Гефен, които са решили да завършат годината подобаващо с Големия шлем.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.