Начало Джудо Шест родни джудисти заминават за Европейското отборно първенство

Шест родни джудисти заминават за Европейското отборно първенство

Шест родни джудисти заминават за Европейското отборно първенство
0

България ще дебютира на Европейско първенство по джудо за смесени отбори. Това ще се случи на предстоящата надпревара, която ще се проведе на 27-ми ноември (събота) в Уфа, Русия.

Националите ще бъдат водени от най-добрия ни състезател Ивайло Иванов, който ще се състезава в новата за него категория до 90 кг. Иванов планираше да се върне на татамито през 2022 г., но завръщането му стана по-рано, тъй като родната федерация получи специална покана да участва на шампионата, като домакин на европейското първенство за мъже и жени през април догодина.

В състава на мъжкия ни тим са още Марк Христов (73 кг), който през септември спечели първия си медал при мъжете – бронз Гран Pри в Загреб, както и Ивайло Димитров (+90 кг), завърнал се успешно на татамито след дълго лечение на травма. Миналия месец той взе бронз на Европейската купа в Дубровник.

Представителките ни при дамите са Снежана Граматикова (57 кг), Лидия Брънчева (70 кг) и Ирина Железарска (+70 кг).

Заявки за участие на първенството са подали 137 джудисти от 17 държави. Това ще бъде третото смесено състезание, като първите две се проведоха в Русия през 2018-та и Беларус през 2019-та.