Начало Джудо Румен Стоилов: Състезателите се представиха достойно в Токио
0

Румен Стоилов: Състезателите се представиха достойно в Токио

Румен Стоилов: Състезателите се представиха достойно в Токио
0

Президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов определи като добро представянето на тримата ни представители в този спорт на Олимпийските игри в Токио. Янислав Герчев, Ивайло Иванов и Ивелина Илиева завършиха на девето място в своите категории.


Янислав Герчев се бореше като равен с равен с олимпийския сребърен медалист и завърши в продължението. Срещата на Ивайло Иванов също беше много равностойна и оспорвана и излезе извън редовното време. Да, съдията в един момент можеше да даде резултата както за единия, така и за другия. За съжаление в един толкова субективен спорт като нашия изходът от срещата е трудно предсказуем. Отделно има и сериозни лобита. Ето, японците вече са с 9 олимпийски титли. А руснаците, които са такава голяма сила, например, бяха дошли с 8 състезатели и първите 4 дни нямаха никакъв медал. И те са 86 милиона души, а ние сме 6 и бяхме с трима състезатели„, каза Стоилов, който изгледа срещите на живо.


Искаше ни се да се класират по-напред, много малко не им достигна. Но се надявам това да ги мотивира още повече за следващите големи състезания, които ги очакват.


Самото присъствие на Ивелина Илиева на олимпийския форум е голям успех. Всички я бяха отписали за Токио, тя 6 месеца нямаше никакви състезания заради травма. Но дойде и постигна победа. Жребият, за съжаление, ѝ отреди да излезе срещу световната шампионка. В нашия спорт трябва да имаш и малка доза късмет„, продължи Стоилов.

От следващата година започва нов олимпийски цикъл, Ивайло Иванов вече ще е в нова категория, а и трябва да стягаме отбор за европейското, на което България за първи път ще бъде домакин догодина“, допълни президентът на родното джудо.