Начало ММА Жозе Алдо и Педро Мунюз „спасяват“ UFC 265
0

Жозе Алдо и Педро Мунюз „спасяват“ UFC 265

Жозе Алдо и Педро Мунюз „спасяват“ UFC 265
0

Събитието UFC 265 има нов подглавен двубой. След като по-рано днес стана ясно, че Аманда Нунеш е заразена с коронавирус и отпада от бойната карта на галавечерта, UFC реагираха бързо и намериха двама страхотни бойци, които ще подгряват главанта битка на вечерта.

Бившият хегемон в категория „перо“ Жозе Алдо ще премери сили с негов сънародник – Педро Муньоз. Това съобщава Аарън Бронстер от „TSN“.

Алдо ще търси втора поредна победа. През декември, 2020-та той прекъсна серията си от три поредни загуби с победа над Марлон Вера. Преди това той допусна загуби от Пьотр Ян и Марлон Мораеш в категория „петел“ и Александър Волкановски в категория „перо“.

Муньоз, който е състезател на „American Top Team“, също ще търси втора поредна победа. В последната си среща той надделя над Джими Ривера във впечатляващ двубой, който му донесе бонус за „Битка на вечерта“. Преди това той загуби със спорно съдийско решение от Франки Едгар, но отново си заслужи бонус. Муньоз има загуба и от настоящия шампион при 61-килограмовите Алджамейн Стърлинг, но може да се похвали с победа с ТКО над бившия носител на пояса Коди Гарбрандт.

UFC 265 ще се проведе на 7-и август в Хюстън, Тексас. Бойната карта ще бъде оглавена от Сирил Ган и Дерик Люис, които ще спорят за временната титла в тежка категория.

тагове:
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".