Начало ММА Тиаго Сантос няма намерение да чака Джон Джоунс
0

Тиаго Сантос няма намерение да чака Джон Джоунс

Тиаго Сантос няма намерение да чака Джон Джоунс
0

Тиаго Сантос апелира UFC да организират двубой за временна титла в полу-тежка категория. Бразилецът заяви това пред MMAfighting.com във връзка с признанията на Джон Джоунс, че е шофирал в нетрезво състояние.

„Предложих на UFC да ме изправят срещу Рейес, ако Джоунс освободи титлата, за да се лекува. Не мисля, че дивизията трябва да чака.„, коментира бившият претендент при 93-килограмовите.

Джоунс ще трябва да се подложи на 90-дневна програма за зависими към алкохола, тъй като призна, че има „нездравословна връзка“ с алкохола. 

„Тъжно е. Никога не съм крил, че не харесвам този човек още преди да се срещнем в клетката и това не се е променило. За съжаление, той има проблеми с алкохола и трябва да ги оправи. Не може да си затворим очите за това, но не бива и да го критикуваме. Изцяло от него зависи. Надявам се, че ще разреши проблемите си и ще се възстанови“, добави нокаутьора Сантос.

UFC все още не са решили бъдещето на Джон Джоунс. През 2015, когато той бе арестуван и обвинен в същото престъпление, организацията му отне титлата. Съдът реши, че Джоунс трябва да бъде четири дни под домашен арест и дължи 48 часа обществен труд и 500 долара гаранция. Сантос е изненадан, че шампионът се е разминал с толкова леко наказание, тъй като според него законите в САЩ били по-строги от тези в Бразилия.

За последно Сантос се изправи именно срещу Джоунс на събитието UFC 239. Той загуби с неединодушно съдийско решение, но излезе от двубоя и с тежка контузия. През това време Доминик Рейес записа победи над Жаред Каноние и Крис Уайдман, но също отстъпи пред Джоунс през февруари.

„Мисля, че ще направим страхотна битка с Рейес. Той е страхотен боец. Много ме изненада срещу Джоунс. Показа, че е страхотен боец и обича, да се изправя пред предизвикателства. Той е млад, безстрашен и върви напред, когато се бие“, заключи Тиаго Сантос.

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".