Начало ММА ONE FC имат боец, който може да победи Вейли Жан
0

ONE FC имат боец, който може да победи Вейли Жан

ONE FC имат боец, който може да победи Вейли Жан
0

Президентът на „ONE Championship“, Чатри Ситьодтонг има добра идея за бъдещето на женския ММА и за достоен опонент на Вейли Жан. Босът на най-бързо развиващата се верига за бойни спортове в света твърди, че неговата състезателка Ксионг Джинг Нан може да победи носителката на пояса в категория „сламка“ на UFC.

„Мисля, че Джинг Нан е тази, която може да победи Вейли Жан, това е мечтан двубой за женския ММА„, заяви Ситьодтонг във свое видео обръщение във Facebook.

32-годишната Ксионг има 14 победи в 16 професионални битки и е шампионка при 57-килгорамовите дами в ONE. През октомври, 2019-та записа загуба, когато дебютира в по-ниската дивизия и предизвика шампионката Анджела Лий. Жанг, която също се състезава в по-ниската дивизия, която е в серия от 20 поредни победи, победи Йоана Йедрежчик в епична пет-рундова битка на събитието UFC 248, а в края на миналата година отне титлата Джесика Андраде с ТКО за по-малко от минута.

Двете най-големи вериги за бойни спортове в света, които са хегемони на пазара в Изтока и Запада, все още не са осъществявали общо събитие, но вече имат история на успешни сделки. UFC „размени“ шампиона си в категория „муха“ Димитриъс Джонсън за Бен Аскрен. Още много бойци от UFC преминаха към азиатската организация след това (Сейдж Норткът, Миша Тейт, Витор Белфорт).

Вижте видео компилация с едни от най-зрелищните победи на Джинг Нан и се запознайте с нейните умения:

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".