Начало ММА Тони Фъргюсън и Антъни Петис със зрелище в два рунда
0

Тони Фъргюсън и Антъни Петис със зрелище в два рунда

Тони Фъргюсън и Антъни Петис със зрелище в два рунда
0

В подглавния двубой за вечерта на UFC 229 Антъни Петис и Тони Фъргюсън зарадваха феновете на ММА със страхотен боен спектакъл.

Бившият временен шампион, Тони Фъргюсън, започна по-силно двубоя. „Ел Кукуи“ диктува темпото на игра през първия рунд и пласира по-точните и силни удари. Фъргюсън държеше центъра на Октагона и инициираше боя.

 

В началото на втория рунд Антъни Петис засрещна Тони с тежко дясно кроше и го прати на земята. Фъргюсън успя да затвори Петис в затворен гард на земята и си спечели време да се възстанови след тежкия удар. „Ел Кукуи“ се изправи и продължи с доминацията си, като държа Петис с гръб към клетката през по-голямата част от рунда. Петис контра-атакуваше с десни и леви крошета, но след края на втория рунд, треньорският щаб на боеца не позволи срещата да продължи. Антъни завърши двубоя с тежка аркада на главата и с травма в ръката.

 

Тони Фъргюсън се завърна успешно в Октагона след дълга пауза, а в интервюто след двубоя си, „Ел Кукуи“ не пропусна да спомене, че желае да се бие с Макгрегър, ако Хабиб не успее да си „свърши работата“.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".