Начало ММА Топ 10 на най-богатите ММА бойци

Топ 10 на най-богатите ММА бойци

Топ 10 на най-богатите ММА бойци
0

Кои са на най-богатите ММА бойци? Класацията включва само UFC битки след 2004 г. Също така не се вземат предвид процентите от платени телевизионни излъчвания.

Под номер десет в класацията попада Доналд Сероне.

Не е изненадващо, че от 37 битки в UFC – Каубоят спечели над 127 милиона лева и скочи в топ 10 на най-богатите. 

9. Джон Джоунс

Бившият шампион не е влизал в октагона вече 2 години. Той е в задълбочени спорове с ръководството на UFC, но това не му пречи да заеме уверено 9-ия ред в рейтинга. Джоунс имаше 15 битки за титлата в организацията – неговите 131 милиона лева изглеждат като подценена сума.

8. Жорж Сен Пиер

Легендарният канадец е спокоен пенсионер. UFC го обвърза с договор и не му позволява да се бие в други организации, но Жорж едва ли ще бъде много разстроен от това, след като в сметката си има 132 милиона лева.

7. Жуниър дос Сантос

Хабиб вероятно трябваше да фалира, за да привлече бразилеца в EFC. Все пак при Дейна Уайт ветеранът получи много пари. На последната си битка с Кирил Ган той спечели повече от 1 милион лева. По време на кариерата си бразилецът е натрупал 133 милиона лева. Една от битките му на ринга на най-голямата организация за смесени бойни изкуства бе срещу българина Благой Иванов-Багата.

6.Майкъл Биспинг

Британецът направи добро състояние. Майкъл получи най-голям хонорар за битката си със Сен Пиер и общо спечели малко повече от 134 милиона лева.

5. Андрей Орловски

Рекордьорът на UFC в тежка категория по победи спечели близо 140 милиона лева от организацията. Ако тази сума ви се струва колосална, тогава не се учудвайте – в действителност е повече. Не само защото Орловски отиде в UFC преди 2004 година, направи голяма почивка и премина в други организации.

4. Андерсън Силва

Големият бразилец многократно защитаваше титлите си и демонстрира много красиви нокаути. По тази причина, няма място за учудване за общия му хонорар. Спайдър изцеди от UFC 164 милиона лева.

3. Алистър Овърийм

Холандецът не успя да стане шампион и да спечели космически пари по стандартите на UFC. По време на кариерата си в UFC Овърийм е изкарал 187 милиона лева.

2. Хабиб Нурмагомедов

За първия си двубой в UFC Хабиб получи 10 000 хиляди лева, а за последния – повече от 112 милиона лева. На Нурмагомедов му отне само седем години, за да стане един от двамата най-богати ММА бойци.

1. Конър Макгрегър

Основната машина за пари на Дейна Уайт заслужава всеки един изкаран лев. Конър популяризира ММА бойците, с което и себе си. Към днешна дата той има над 400 милиона долара в банката.