Начало ММА ТОП 5: Най-емблематичните снимки в ММА

ТОП 5: Най-емблематичните снимки в ММА

ТОП 5: Най-емблематичните снимки в ММА
0

Рубриката ни този път ще предложи пет иконични снимки от историята на смесените бойни изкуства. Предложенията за легендарни моменти са твърде много и беше трудно да се подберат само пет фотоса.

Снимката на Конър Макгрегър с двата пояса след нокаута срещу Еди Алварес е една от най-култовите. Ирландецът влезе в историята като първия двоен шампион в историята на UFC. Тук тъкмо е спечелил пояса в лека категория и го прибавя към този в „перо“.

Макгрегър беше триумфирал в предишната си битка със светкавичен нокаут срещу Жозе Алдо след само 13 секунди.

twitter.com

Роби Лоулър срещу Рори Макдоналд сътвориха кървав екшън през лятото на 2015 година. По това време малцина смееха да влязат в клетката срещу тези двамата, а погледите на следващата снимка говорят достатъчно.

Тук виждаме момент от реванша на UFC 189, спечелен от Лоулър с нокаут в петия рунд. Първата битка през 2013 година бе не по-малко зрелищна. Тогава отново той взе мача, но след решение.

Окървавените снимки на Нейт Диаз често се превръщат в икони, но следващата е най-еблематичната. Тук радостта на уличния боец е след победата му над Конър в първата им битка (6 март 2016).

Снимката остава една от най-паметните в смесените бойни изкуства.

UFC 229 предложи един от най-великите моменти в ММА. На следващия кадър виждаме как Конър Макгрегър се предава от „риър накед чоук“ на Хабиб Нурмагомедов в 4-ия рунд на главното събитие. Съдията Хърб Дийн следи изкъсо ситуацията.

Това е най-продаваната галавечер в историята на организацията, а след успеха на дагестанеца последва и меле.

Ирландецът тъкмо беше започнал да набира инерция и дори взе предишния рунд, но класната игра в партер доведе до събмишъна. Мачът беше определен за „Битка на годината 2018“.

Последното ни предложение е от финала на Final Conflict на PRIDE (2005). Мирко Кро Коп срещу Фьодор Емелианенко. Двамата най-добри бойци в тежка категория на организацията.

Хърватският специалист и звезда от кикбокса срещу руснакът, който е легенда в самбо и вкара напълно нов стил в ММА. Война на стилове, чиято втора част години наред се чакаше с огромен интерес, но така и не се състоя.

Embed from Getty Images

тагове:
Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.