Начало ММА Торба картофи едва не изхвърли боец от UFC
0

Торба картофи едва не изхвърли боец от UFC

Торба картофи едва не изхвърли боец от UFC
0

Сагата около освобождаването и след това – връщането на Отаман Азаитар в UFC придоби нов, още по-абсурден развой.

Според мениджъра му Али Абделазис, скандалът се е разиграл заради торба картофи. Азаитар трябваше да се бие с Мат Фревола на UFC 257, но мачът пропадан, тъй като боецът беше обвинен, че е нарушил правилата за изолация в “балона” в Абу Даби преди официалното претегляне. Според Дейна Уайт, щабът на 31-годишния германец е дал гривна за достъп на външно лице, което е влязло в хотела торба с неясно съдържание. След това човекът е “прескачал балкони, влязъл е в стаята му, оставил е торбата, преоблякъл се е и е избягал”. В резултат на това Азаитар беше освободен от UFC, но около месец по-късно беше върнат във веригата.

Запитан какво е имало в торбата, Абделазиз отговори категорично: “Картофи. В торбата имаше картофи”.

Истина или не, към момента това е единствената информация по случая. Мениджърът настоя още, че клиентът му не е бил освобождаван, а само е бил обект на разследване.

“Не е губил работата си. В крайна сметка беше нещо като разследване. Дейна малко прекали. Той е страхотно хлапе, всички много го обичат, хората от UFC – също. Намесиха се някои хора, Дейна. Вижте, когато самият Дейна Уайт се захване с нещо, значи е сериозно. Но, в крайна сметка, разбраха, че няма проблем и че Отаман заслужава втори шанс”.