Начало ММА Треньорът на Роскопф защити решението си да не прекрати мача

Треньорът на Роскопф защити решението си да не прекрати мача

Треньорът на Роскопф защити решението си да не прекрати мача
0

Едва ли някой е предполагал, че след края на UFC Vegas 3 най-обсъжданият двубой ще бъде откриващата среща на вечерта между Макс Роскопф и Остин Хъбард.

Първият двубой от галавечерта породи големи полемики заради действията на треньора на дебютанта Роскопф – Робърт Дрисдейл.

След като 25-годишният Роскопф бе тотално надигран през първите си два рунда срещу Хъбард, 25-годишният американец поиска от личния си треньор да прекрати двубоя, защото не можеше да окаже никаква съпротива.

Противно на очакванията обаче в подобна ситуация, треньорът Дрисдейл отказа да метна бялата кърпа в клетката, излагайки на сериозен риск своя боец. Спасението за Роскопф дойде чрез рефера в Октагона, който прекрати едностранния мач в последния рунд.

„Не съжалявам за действията си“, изненадващо отговори на критиките наставникът.

„Направих правилното нещо и отново бих постъпил така. Ако можех да променя нещо, бих настоявал още повече да продължи, защото не беше ранен или контузен.

„Работата на треньора е да изисква от атлета, да го заведе на следващото ниво психически и физически.

Embed from Getty Images

„Той просто се умори и загуби разсъдъка си. Аз искам най-доброто за него, Аз трябва да съм човека, който го бута напред психически. Всеки ден в залата е така. Когато е изморен, аз му казвам да продължи.

„Ако той се откаже при първата пречка, значи не върша работата си правилно.

„Не го критикувам, аз го обичам. Винаги съм се грижел за бойците си и искам само най-доброто за тях, Ако аз бях на негово място, щях да очаквам точно това от наставника си. Да не ми позволи да се откажа“, допълни Дрисдейл.

Случилото се в ъгъла на Роскопф бе взето под внимание от Атлетическата комисия на щата Невада и ще бъде разгледано подробно, като не са изключени наказания за Дрисдейл, който също е бивш ММА боец.