Начало ММА UFC 270: Франсис Нгану – Сирил Ган (НА ЖИВО)

UFC 270: Франсис Нгану – Сирил Ган (НА ЖИВО)

UFC 270: Франсис Нгану – Сирил Ган (НА ЖИВО)
0

Франсис Нгану срещу Сирил Ган е една от най-чаканите битки за титла на UFC. Двамата съперници в тежка категория оглавяват галавечерта UFC 270 в Лос Анджелис.

Следете с нас на живо основната карта на бойното шоу, защото всяка една среща си заслужава:

8:08 Франсис Нгану защити титлата си в тежка категория със съдийско решение, нещо немислимо до преди 25 минути. Съдиите видяха мача 2х 48-37 и 49-46.

8:05 Ган започна много по-рисково, защото усещаше, че губи мача. Французинът влезе в обсега на съперника и пласира няколко добри удара, отдръпвайки се бързо. Тейкдаун на сметката на Ган и мина в халф гард. Междинният шампион опита ключ на крака, но с този рискован ход беше преобърнат от „Хищника“. След това Ган пак опита да приключи съперника, заключвайки левия му крака, а Франсис не се предаде и се измъкна. На свой ред той отново мина в топ позиция. До сирената двамата останаха в партер без нищо по-интересно.

7:59 Нгану изглежда много изтощен в началото на първия шампионски рунд след всички усилия, които хвърли предишната част. Трети тейкдаун за Нгану две минути след началото. Ган тръгна да се изправя, но Франсис отново го събори и зае сайд позишън. Камерунецът доминира на земя във втори пореден рунд, което не беше предвиждано преди началото на битката. След това вкара коляно на заземения Ган и можеше да бъде дисквалифициран. На Ган обаче дори не му мина мисълта да симулира. След 20 минути битка отчетливо предимство за шампиона заради тейкдауните и граунд контрола.

7:51 Шампионът пренесе битката на земята с тейкдаун и мина в сайд позишън. Той е първият боец в UFC, който сваля на земя французина. Нгану опита граунд енд паунд, а съперникът му даде гърба си, за да не се окаже камерунецът във фул маунт. Впоследствие Ган много впечатляващо успя да се изправи. Клинчът най-после беше разкъсан минута и половина преди края на третия рунд с лакът със завъртане от Сирил. До края на частта Ган пласира хай кик, а шампионът отново записа тейкдаун.

7:45 Ган вкара два два добри лоу кика, които не бяха парирани. След това последва размяна на десни крошета. Хубава комбинация от междинния шампион, който продължава да разчита на техниката си от дистанция. Хубав бек кик в главата на Франсис Нгану, но шампионът не помръдна. Французинът пое добър ъперкът от Нгану, след като се наведе, което беше последното действие във втория рунд.

7:39 Опит за тейкдаун от Ган в началото, но Нгану го парира. След това претендентът вкара лоу кик, а Нгану го заби в клетката. Впоследствие французинът го превъртя. Сирил пласира красив лакът над главата си. Нгану обаче взе центъра на октагона и след яростна атака вкара няколко отлични попадения, но Ган оцеля. На свой ред Ган отговори с ляв прав, а след това и ритник със завъртане в тялото. Серията му продължи с ляв прав в главата няколко секунди по-късно. В последната минута от рунда отново действията се пренесоха в клинч забити в клетката, а последният ход беше хай кик на Ган.

7:32 Брус Бъфър представя бойците, след секунди започва основното събитие на UFC 270.

7:28 И отново „Drake – God’s plan“ звучи в чест на шампиона Франсис Нгану.

7:25 Време е за основното събитие – претендентът Сирил Ган влиза в октагона.

7:18 Камерите набързо обиколиха VIP местата в залата. Браян Ортега поздрави феновете си, Нейт Диаз запали трева, а Майк Тайсън се усмихна широко, придружаван от една от дъщерите си.

7:12 ИМА НОВ ШАМПИОН! Фигейредо печели с единодушно съдийско решение 3х 48-47. Записа много по-малко удари, но тейкдауните са 3-0 в негова полза, предстоят тепърва много дискусии на тази близка битка.

7:10 Тейкдаун за Морено в самото начало на последния рунд. Фигейредо обаче лесно успя да се изправи, пропусната възможност за мексиканеца. Шампионът пласира чисто ляво кроше, след като преди това размени ляв прав за лоу кик. В средата на частта „Бога на войната“ вкара мощно дясно кроше и прати в нокдаун съперника. Бързо обаче поредният обрат беше факт и Морено вкара мощно кроше. Последните 20 секунди двамата влязоха „всичко или нищо“ и си размениха около 20 удара! Сирената ги спря и всичко е в ръцете на съдиите.

7:03 Мексиканският боец използва първата минута от четвъртия рунд да възстанови. В хода на първия шампионски рунд двамата повече се дебнеха и размените бяха равностойни. Трудно е да се определи кой спечели тази част, по скоро 2-2 и всичко ще се реши в последната.

6:56 Фигейредо успя да прихване съперника до клетката, но мексиканецът успя да се измъкне от напечената ситуация. Претендентът вкара страховито ляво кроше и Морено се превъртя на пода, но веднага успя да върне на свой ред два леви и разклати Дейвесон. Мексиканецът продължи да нанизва попадения, а претендентът го прати за секунда на пода с лоу кик. Две минути до края на третия рунд Брандън отново разклати „Бога на войната“ със страйкинг умения, а последният се усмихна нервно. Шампионът вече натрупа много значими попадения в заключителните секунди, а три преди сирената Фигейредо го прати в нокдаун със страховито кроше – след това тръгна за гилотина, но частта свърши. 2-1 Морено.

6:50 Двамата си размениха по няколко кика в началото на втората част. Морено се опита да вземе гърба на съперника, но бразилецът бързо се изплъзна. Брандън заби добър ляв ъперкът в главата на бразилеца. „Бога на войната“ продължаваше да търси лоу кикове, вкара и добри удари в тялото в средата на втория рунд. Ъперкът и ляво кроше от шампиона, който започна да печели размените. Последната минута предложи страховити размени с крошета и прави, които бяха с една идея в полза на Морено. Забеляза се и кръв по лицето на претендента. Категоричен рунд в полза на шампиона, 1-1.

6:44 Кик срещу ляво кроше в началото, Морено започва по-уверено. Мексиканецът пласира ляв прав в главата на съперника и го притисна на клетката, под бурните викове от сънародниците си в залата. Фигейредо обаче успя да го обърне и влязоха в патова ситуация без никой да предприема нищо повече от минута. След нея клинчът беше разкъсан и бойците заеха центъра на октагона. Претендентът инвестираше в лоу кикове, докато Морено търсеше главата. Минута преди края на първия рунд шампионът добре парира два опита на съперника да пренесе играта на земя. След това заби лоу кик със завъртане и продължи да бъде разнообразен. В нашата карта рундът отива за Фигейредо заради повечето значими попадения.

6:36 След впечатляващи излизания двамата големи бойци в категория „муха“ са в октагона и вече всичко е готово за трилогията им. Предстоят представяния от Брус Бъфър.

6:30 Време е за подглавното събитие – Морено срещу Фигейредо!

6:21 Страхотна победа за Перейра, неговата четвърта поредна в UFC! След три пълни рунда решението беше лесно при 112-48 удари, 107-45 значими. Тейкдауните също бяха 1-0 в полза на Майкъл.

6:01 В октагона влизат Майкъл Перейра и Андре Фиальо.

5:49 Саид Нурмагомедов приключи Коди Стаман с отказване в първия рунд! Бяха му нужни 47 секунди! Впечатляваща гилотина за боеца от Махачкала.

5:29 Майкъл Моралес победи Тервин Гилс с ТКО в първия рунд! Само 4 минути бяха нужни. Общо удари 28-8, тейкдауни 0-1.

5:00 Начало на основната карта.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.