Начало ММА Джон Джоунс се превръща в истински звяр
0

Джон Джоунс се превръща в истински звяр

Джон Джоунс се превръща в истински звяр
0

Бившият световен шампион в лека тежка категория на UFC – Джон Джоунс (26-1-1) е силно амбициран да се превърне в най-големия боец при най-тежките. „Боунс” се цели в титлата на Франсис Нгану (16-3) и нееднократно предизвика „Хищника” на дуел. И по всичко личи битката скоро ще се организира.

А докато трае подготовката, Джоунс продължава да расте. Американецът, който всъщност няма допуснато поражение до момента в октагона и единствената му загуба е в следствие на дисквалификация, обяви, че вече е достигнал до впечатляващите 116 килограма. Това при положение, че допреди година се биеше при 93-килограмовите.

Амбицията на „Боунс” обаче не се простира дотук. Той е уверен, че трябва да достигне 123, непосредствено преди да срещне Нгану.

Преминаването от лека тежка към тежка категория е все едно да прескочиш три дивизии. Просто искам да направя всичко както трябва. Нямам търпение Нгану и Ган да се бият тази година и аз да срещна победителя. Това ще се случи през пролетта на 2022-а”, коментира Джоунс.

Тежка категория има горна граница на теглото, която е в размер на 120 килограма. Това означава, че „Боунс” трябва да свали 3 килограма преди да се изправи срещу Нгану или Сирил Ган (10-0). Въпросната битка се очаква да се проведе през януари догодина.