Начало ММА UFC боец с положителна проба за коронавирус

UFC боец с положителна проба за коронавирус

UFC боец с положителна проба за коронавирус
0

Боецът от полусредната категория на UFC – Лаймън Гууд призна, че преди близо две седмици е дал положителна проба за коронавирус. Така той се превръща в първият официален случай на заразен боец от организацията на Дейна Уайт.

Embed from Getty Images

34-годишният американец трябваше да се бие с Белал Мухамед на UFC 249, но две седмици преди събитието той се отказа под предтекст, че е получил контузия. Няколко дни след това и самото събитие бе отложено.

„Това с контузията не беше вярно“, сподели бившият шампион на Белатор.

„Истината е, че дадох положителен тест за COVID-19. Веднага щом разбрах, осведомих всички. Първоначално не разбирах какво точно става, защото сме научени да тренираме независимо от нищо. Ако настинем или имаме някаква по-лека контузия просто тренираме с нея.

„Но един ден нещата бяха доста зле и тялото ми изобщо не ме слушаше. Спарингите не вървяха“, разказа Гууд.

Освен него, приятелката и треньорът му също дали позитивни тестове за коронавирус и това го принудило да се самоизолира и да се откаже от предстоящия мач.

Embed from Getty Images

„Нямах друг избор, трябваше да се погрижа за безопасността на хората около мен.

„Не казах истината, защото не исках да подклаждам страха у хората. Това е пандемия и нещата са сериозни. Сега съм в далеч по-добро състояние, станалото станало“, добави боецът.