Начало ММА Висшестоящ политик притиснал Уайт да отложи UFC 249

Висшестоящ политик притиснал Уайт да отложи UFC 249

Висшестоящ политик притиснал Уайт да отложи UFC 249
0

Усилията на UFC да предложи бойна галавечер на милионите си фенове по време на пандемията се оказаха напразни. Дейна Уайт беше притиснат да отложи събитието UFC 249 и то няма да се проведе по план на 18 април.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм е главният виновник за пропадането на шоуто, информира „Ню Йорк Таймс“.

Политикът се обадил на „Дисни“ – компанията държи правата на медийната група ESPN.

„Никой не иска да отлагаме спортните събития, особено ние. Но имаме договор с UFC и сега не е правилното време за тази галавечер. От организацията проявиха разбиране“, гласи официалното съобщение на ESPN.

Любопитното е, че UFC 249 трябваше да се проведе на остров, което ограничава силата на местното право.

Но ръката на закона отново се оказа дълга и губернатор Нюсъм е приложил други методи да спре боевете. Така плановете на Дейна Уайт да организира ММА по време на карантина се оказаха неуспешни и всички галавечери са отменени за неопределено време.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.