Начало ММА UFC Бразилия под въпрос
0

UFC Бразилия под въпрос

UFC Бразилия под въпрос
0

Провеждането на UFC Бразилия тази неделя в едноименната столица на южноамериканската държава е под голяма въпросителна заради разпространението на коронавируса.

В града официално са обявени два случая, с което болните в страната стават общо 52-ма. Това принуди губернаторът на щата Ибаниес Роча да обяви, че до 16 март се забраняват всички спортни и масови събития, които събират на едно място много хора. Училищата също са затворени.

Пред MMA Fighting представители на UFC, пожелали анонимност, потвърдиха, че са наясно със забраната, но все още нямат ясен отговор как тя ще се отрази върху провеждането на шоуто. В момента представители на веригата водят преговори с местните власти гала-вечерта все пак да се състои, но все още няма яснота по въпроса.

Шоуто в Бразилия трябва да се проведе в 16-хилядната зала „Нилсон Нелсон“, като в главния двубой Кевин Лий се изправя срещу Чарлс Оливейра в лека категория, а в другото основно събитие за вечерта Демиан Майа трябва да излезе срещу Гилбърт Бърнс в полусредна.