Начало ММА UFC и USADA се разделят през 2024 г., причината е Конър Макгрегър

UFC и USADA се разделят през 2024 г., причината е Конър Макгрегър

UFC и USADA се разделят през 2024 г., причината е Конър Макгрегър
0

Антидопинговата агенция на Съединените щати вече няма да наблюдава антидопинговата програма на UFC, след като настоящият им договор изтече в края на 2023 г.

Зашеметяващата новина беше обявена снощи с изявление на изпълнителния директор на USADA Травис Тайгарт, след като потвърди, че суперзвездата на UFC Конър Макгрегър официално е влязъл отново в групата за тестване за забранени вещества след дълго отсъствие от програмата. 

Можем да потвърдим, че Конър Макгрегър е влязъл отново в групата за тестване на USADA от неделя, 8 октомври 2023 г.“, каза Тайгарт. „Бяхме ясни и твърди с UFC, че не трябва да има изключения от UFC за Макгрегър да се бие, докато не получи два отрицателни теста и е в USADA поне шест месеца.“

За съжаление, в момента не знаем дали UFC в крайна сметка ще спази шестмесечното или по-дълго изискване, тъй като от 1 януари 2024 г. USADA вече няма да участва в антидопинговата програма на UFC.

Тайгарт посочи, че обтегнатите отношения между USADA и UFC до голяма степен се дължат на ситуацията около Макгрегър, който отпадна от антидопинговата програма, след като получи счупване на крак в предишния си мач срещу Дъстин Порие през 2021 г.